Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا-وزارت امور خارجه روسیه با صدور بیانیه ای اعلام کرد مسکو روز (چهارشنبه) میزبان نشستی درباره وضعیت افغانستان با حضور ایران است.
 به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از تاس، این بیانیه حاکی است که شرکت کنندگان در این نشست قرار است اوضاع سیاسی و نظامی در افغانستان و تمهیدات جامعه جهانی برای جلوگیری از بحران انسانی در این کشور را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این بیانیه آمده است: تحولات سیاسی و نظامی احتمالی در افغانستان و چشم انداز تشکیل دولتی فراگیر در این کشور در این نشست مورد گفت و گو قرار می گیرد. همچنین این گردهمایی، به روش های متحد کردن تلاش ها و تمهیدات جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحرانی انسانی در افغانستان می پردازد.
انتظار می رود که نمایندگان 10 کشور منطقه بعلاوه هیات عالی رتبه ای از طالبان در این نشست شرکت کنند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در این نشست سخنرانی می کند و شرکت کنندگان در این گردهمایی بیانیه مشترکی را تصویب می کنند.
رایزنی های مسکو در سال 2017میلادی براساس سازوکاری شش جانبه با شرکت نمایندگان ویژه ای از روسیه، افغانستان، ایران، هند، چین و پاکستان آغاز شد.
درپی اعلام خبر خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، طالبان عملیات گسترده ای را برای کنترل بر این کشور شروع کرد.
طالبان 15 اوت (24 مرداد) کنترل کابل پایتخت افغانستان را در اختیار گرفت و 7 سپتامبر (16 شهریور) از تشکیل دولت موقت در این کشور خبر داد.

کمک‌های ایران برای خانواده های قربانی حمله تروریستی به قندهار رسید
 کنسولگری سفارت جمهوری اسلامی ایران در قندهار افغانستان اعلام کرد که هواپیمای حامل کمک های این کشور برای زخمی ها و خانواده های شهدای حادثه تروریستی به مسجد فاطمیه قندهار به این استان رسیده است.
 کنسولگری سفارت جمهوری اسلامی ایران در قندهار اعلام کرد که هواپیمای حامل کمک های بشردوستانه ایران به قندهار پس از تخلیه محموله کمک های انسان دوستانه،  شماری از زخمی های این رویداد را برای درمان به جمهوری اسلامی ایران انتقال داد.
جمهوری اسلامی ایران پیش از این نیز برای زخمی های و خانواده قربانیان حمله تروریستی به مسجد شیعیان در قندوز افغانستان نیز دو هواپیما کمک بشردوستانه فرستاده بود که شامل دارو، پتو، مواد غذایی و لباس گرم زمستانی بود.
جمهوری اسلامی ایران همچنین پیش از نیز چند محموله از کمک های خود را از طریق زمین و هوا به استانهای مختلف افغانستان برای نیازمندان به مقامات طالبان تسلیم کرده بود و ایران طی 40 سال گذشه همواره در کنار مردم افغانستان بوده است.

یک مقام طالبان مرگ ملاهبت الله رهبر این گروه را تایید کرد
 روزنامه صبح کابل به نقل از یکی از اعضای ارشد گروه طالبان مرگ ملاهبت الله آخوندزاده رهبر این گروه را تایید کرده است.
 روزنامه صبح کابل نوشت که یک عضو ارشد گروه طالبان که نامش ذکر نشد ، به سی ان ان گفته است که ملاهبت الله سال گذشته در یک حمله انتحاری در پاکستان کشته شده است.
خبر کشته شدن ملاهبت الله آخوند زاده سال گذشته هنگام حمله انتحاری در منطقه قبایلی پاکستان در شهر کویته منتشر شد اما گروه طالبان بشدت آن را تکذیب کرد و گفت که وی در  منزلی که حمله انتحاری صورت گرفته حضور نداشته است.
ملاهبت الله پس از ملا اخترمحمد منصور سومین رهبر طالبان است که پس از تأسیس این گروه در سال 1994 سکان رهبری طالبان بدست گرفت.

 بی‌توجهی مقامات انگلیس به هشدارها درباره سقوط دولت افغانستان
 اسناد محرمانه فاش شده حاکی از آن است که «لوری بریستو» سفیر دولت انگلیس در پیام‌های متعدد به وزیر خارجه وقت این کشور نسبت به سقوط دولت اشرف غنی هشدار داده بود.
روزنامه تایمز گزارش کرد که در این پیام‌ها برخلاف خوشبینی رهبران غربی، سقوط فوری دولت کابل پیش‌بینی شده؛ اما به این مساله توجهی نشده است.
این روزنامه افزوده که یکی از دلایل برکناری راب از وزارت خارجه بریتانیا نیز احتمالاً همین مساله بوده است.
 راب پس از انتقادهای زیاد در مورد فروپاشی دولت کابل، از سمت وزارت خارجه انگلیس برکنار شد.
چندی پیش «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا که برای پاسخ به پرسش‌های کمیته نیروهای مسلح سنا به ساختمان کنگره رفته بود گفت: «این واقعیت که ارتش افغانستان که ما و شرکایمان آموزش داده بودیم، عمدتا بدون شلیک یک گلوله از هم فروپاشید همه ما را غافلگیر کرد.»
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک و ژنرال کنت مک‌کنزی، فرمانده سنتکام (مرکز فرماندهی ایالات متحده) نیز در جلسه سنا برای نخستین بار پذیرفتند که به جو بایدن توصیه کرده بودند برای جلوگیری از فروپاشی دولت پیشین افغانستان، 2500 نظامی آمریکایی باید در این کشور بمانند.
خروج سراسیمه و آشفته نیروهای آمریکایی از افغانستان همزمان با پیشروی‌های برق‌آسای طالبان در این کشور و سقوط ناباورانه کابل، انتقادها از جو بایدن در ایالات متحده را دوچندان کرده است.
بایدن رئیس جمهور آمریکا در آخرین گفتگوی تلفنی خود با اشرف غنی همتای سابق افغانستانی خود ارتش افغانستان را ستوده است. این مکالمه در آستانه ورود طالبان انجام گرفته. بایدن و غنی از حمله طالبان به کابل نگرانی نداشتند.

روسیه درصدد به رسمیت شناختن طالبان نیست
وزیر خارجه روسیه امروز در حاشیه نشست سالیانه اندیشکده «باشگاه گفتگوی والدای» گفت که کشورش درصدد به رسمیت شناختن طالبان نیست.
به گزارش خبرگزاری تاس، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه امروز سه شنبه در سخنانی اعلام کرد که مسکو موضوع به رسمیت شناختن طالبان را مورد بررسی قرار نداده است.
وزیر خارجه روسیه در حاشیه هجدهمین نشست سالیانه اندیشکده «باشگاه گفتگوی والدای» گفت: به رسمیت شناختن رسمی طالبان مورد بحث قرار نمی‌ گیرد و این موضوع، (تا کنون) علناً هم اعلام شده است.
سرگئی لاوروف همچنین ابراز امیدواری کرد که طالبان به وعده‌ های خود عمل و تدابیری را اتخاذ خواهند کرد تا از فراگیر و همه‌ شمول بودن دولت افغانستان نه تنها از نظر قومی بلکه از نظر سیاسی نیز اطمینان حاصل کنند.
این در حالیست که طالبان از سایر کشورها درخواست کرده است تا به منظور تسهیل کمک به وضعیت جاری مردم در افغانستان، دولت این کشور را به رسمیت بشناسند.
از سوی دیگر، وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد که نشست مسکو درباره افغانستان که برای روز چهارشنبه تدارک دیده شده است، بر وضعیت سیاسی و نظامی این کشور، تشکیل دولت فراگیر و تلاش بین المللی برای اجتناب از بحران انسانی در افغانستان متمرکز خواهد بود.
این وزارتخانه می افزاید: قرار است در پایان این نشست بیانیه مشترکی صادر شود.
نشست مسکو درباره افغانستان با مشارکت نمایندگان 10 کشور منطقه و یک هیئت بلندپایه طالبان برگزار می شود و سرگئی لاوروف وزیر خارج روسیه هم در آن حضور خواهد داشت.
این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا می گوید نمایندگان این کشور به مذاکرات مسکو درباره افغانستان، ملحق نخواهند شد. «زلمای خلیلزاد» نماینده ویژه کاخ سفید در امور افغانستان هم روز گذشته از مقام خود کناره گیری کرد و قرار است «توماس وست» معاون وی، کار او را ادامه دهد.

طالبان: یک ارتش ملی ایجاد می‌کنیم
یک مقام ارشد وزارت دفاع طالبان اعلام کرد که برای دفاع از افغانستان و مرز‌های این کشور یک ارتش قوی و ملی ایجاد خواهیم کرد.
 «ملا فاضل آخوند» معاون وزارت دفاع طالبان اعلام کرد که تلاش می‌شود تا با هماهنگ سازی بیشتر، یک ارتش قوی و ملی ایجاد شود تا از تمامیت ارضی افغانستان دفاع کند.
وی جزئیات بیشتری از چگونگی تشکیل ارتش جدید افغانستان ارائه نکرد.
پیش از این نیز، «مولوی فصیح‌الدین» رئیس ستاد ارتش دولت موقت طالبان در یک نشست خبری گفته بود: اخلالگران مغلوب خواهند شد و به کسی اجازه جنگ داخلی در افغانستان را نمی‌دهیم.
وی تاکید کرده بود که مشورت‌ها درباره ایجاد ارتش قوی در افغانستان ادامه دارد و در آینده‌ای نزدیک ارتش تشکیل خواهد شد.
مولوی فصیح‌الدین همچنین گفته بود که طالبان کسانی را که به نام «قوم»، «مقاومت»، «پشتیبانی از دموکراسی» و مسائل از این دست اخلال ایجاد می‌کنند سرکوب خواهد کرد.
وی در این نشست از فرد یا گروه خاصی نام نبرد.
طالبان پیش از این بار‌ها گفته بود که عامل اساسی جنگ در افغانستان «اشغال خارجی» است

اعلام آمادگی طالبان برای شرکت در نشست مسکو
به گزارش «تاس»، در این نشست قرار است نمایندگان 10 کشور منطقه و همچنین یک هیئت بلندپایه طالبان در رأس «عبدالسلام حنفی» معاون نخست وزیر طالبان حضور یابند.
گزارش می‌افزاید که «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در این نشست سخنرانی خواهد کرد و انتظار می‌رود شرکت‌کنندگان پس از این دیدار بیانیه مشترکی منتشر کنند.
گفته می‌شود که هیئتی به ریاست «عبدالسلام حنفی» معاون نخست وزیر طالبان عازم مسکو شده است

از سرگیری مجدد پروازهای افغانستان و امارات
مقامات اداره حمل و نقل و هوانوردی طالبان اعلام کردند که پروازها بین‌المللی افغانستان آغاز شده است و از فردا نیز پرواز کابل و ابوظبی از سرگرفته خواهد شد.
 شرکت هوایی «کام ایر» افغانستان اعلام کرد که برای ازسرگیری پروازها میان کابل و ابوظبی با امارات متحده عربی به توافق رسیده است.
یک مقام وزارت هوانوردی طالبان ازسرگیری پروازها بین کابل و ابوظبی را تایید کرد.
به گزارش «باختر»، قرار است در نخستین پرواز، شماری از شهروندان افغانستان از ابوظبی به کابل منتقل شود.
این در حالی است که شمار دیگری از خطوط‌های هوایی از جمله پاکستان و ایران، پروازهایشان را به افغانستان از سرگرفته‌اند.
پیش از این وزارت خارجه طالبان با اظهار اینکه مشکلات فرودگاه بین‌المللی کابل برطرف شده و این فرودگاه برای پروازهای داخلی و خارجی کاملاً فعال است، خواستار از سرگیری پروازها به افغانستان شده بود.
مسئولان اداره هوانوردی غیرنظامی افغانستان دوهفته قبل نیز اعلام کرده بودند که فرودگاه کابل برای پروازهای خارجی آماده است و مشکلات فنی آن حل شده است.
به گفته این مسئولان، در روزهای گذشته پروازهایی به قطر، امارات و پاکستان انجام شده و یک تیم فنی از قطر در حل این مشکلات کمک کرده‌اند.
«محمد نعیم صالحی» سخنگوی این اداره گفته بود که روزانه چندین پرواز داخلی از این فرودگاه انجام می‌شود اما تاکنون پروازهای خارجی به حالت عادی بازنگشته است.

واکنش‌ مقامات افغان به استعفای «خلیلزاد»
رهبر حزب کنگره ملی افغانستان در واکنش به استعفای خیلزاد گفت: «او ماموریت‌اش را همان‌گونه انجام داد که آمریکا می‌خواست. خلیل‌زاد در نهایت یک‌مهره‌ کثیف آمریکایی بود که منافع ملی این کشور را مدنظر داشت.»
پس از شش ماه مذاکره با طالبان در قطر، زلمی خلیلزاد در غیاب حکومت سابق افغانستان، توافقنامه صلح را امضا کرد که به گفته منتقدان، طالبان را در سطح جهانی مطرح کرده و جمهوری را زیر سوال برده است.
خلیلزاد از تلاش های خود دفاع کرد و اشرف غنی رئیس جمهور برکنار شده را مسئول شکست دانست.
پس از اعلام استعفای خلیلزاد، مقامات و شخصیت‌های افغانستان از جمله طالبان به این موضوع واکنش نشان دادند.
«‏رحمت الله نبیل»، رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان در واکنش به استعفای زلمی خلیلزاد از سمت خود گفت «سرانجام این مرد شیاد و حیله‌گر پس از بردن افغانستان به یک فاجعۀ برگشت‌ناپذیر، از صحنه اخراج شد.»
‏پس از استعفای زلمی خلیل‌زاد از سمت نمایندگی آمریکا برای صلح افغانستان، محمد جلال، عضو کمیسیون فرهنگی طالبان نیز گفت: «وقت آن فرا رسیده است که دیگر زلمی خلیل‌زاد را در توییتر دنبال نکنیم. خلیل‌زاد و ملا برادر توافقنامه دوحه بین طالبان و آمریکا را امضا کردند.»
«لطیف پدرام» رهبر حزب کنگره ملی افغانستان نیز در واکنش به استعفای خلیلزاد گفت: «او ماموریت‌اش را همان‌گونه انجام داد که آمریکا می‌خواست. خلیل‌زاد در نهایت یک‌مهره‌ کثیف آمریکایی بود که منافع ملی این کشور را مدنظر گرفت. رجاله‌های سیاسی خاین افغانستان عکس‌گرفتن با او را افتخار می‌دانستند.»
«رنگین دادفر سپنتا» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان در خصوص استعفای خلیلزاد گفت: «زلمی خلیل‌زاد نقش ویرانگرش را در روند اسارت‌باری به‌نام صلح تکمیل کرد، نه تنها برخی از رهبران ساده‌انگار را با خود هم‌سو کرد بلکه با استفاده از احساسات شؤنیستی قومی این روند را ممکن ساخت.»
«عبدالکریم خرم» رئیس دفتر حامد کرزی، در واکنش به استعفای خلیلزاد گفت: دوران حرفه ای خلیلزاد بدون محبوبیت به پایان رسید.
خرم همچنین گفت که ایالات متحده قدرت زیادی به خلیل زاد نداد و به او اعتماد نداشت.
وی افزود: مذاکرات صلح تقریباً به جلسات خصوصی کشانده شد، چیزی که ایالات متحده آن را می‌خواست. اگر او قدرت را می‌داشت، غنی نمی‌توانست روند صلح را مختل کند.
«حبیب خان طوطاخیل» روزنامه‌نگار بین‌المللی افغان نیز در واکنش به این استعفا نوشت: «زلمی خلیلزاد نقش بزرگی در ایجاد فاجعه در کنار رهبران افغان و البته پاکستان در افغانستان داشت!»


 
  

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طالبان افغانستان آمریکا ایران جمهوری اسلامی ایران واکنش به استعفای وزیر خارجه روسیه استعفای خلیلزاد رسمیت شناختن خارجه روسیه سرگئی لاوروف ایالات متحده ملاهبت الله وزارت خارجه بین المللی زلمی خلیل شرکت کنند خلیل زاد یک ارتش یک مقام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۷۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان

به دنبال سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی به منطقه مرزی افغانستان و ایران، نشست مشترک اقتصادی مقامات دو کشور در ولسوالی مرزی "زهک" ایران برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان ایران، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور والی سیستان و بلوچستان ایران به عنوان رئیس هیأت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به عنوان رئیس هیأت افغانستانی در سالن اجتماعات ولسوالی زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

والی سیستان و بلوچستان ایران در این نشست گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود، گویی اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است، بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

محمد کرمی با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون اقتصادی رئيس الوزرا طالبان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن برای انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص تسهیل تجارت، حقوق گمرکی باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر دو کشور از ظرفیت‌هایی که مرز دارد بهره مند شوند.

والی سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا دو کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی افزود: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش ترمینال ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

مولوی نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت برای پی گیری توافقات اقتصادی و تجاری صورت گرفته با کشور ایران و همچنین تسهیل بیش از پیش تجارت بین دو کشور، روز چهارشنبه در رأس هیأتی از مرز زمینی ولایت نیمروز وارد ولایت سیستان و بلوچستان ایران شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی
  • مناقشه آبی ایران و افغانستان وارد فاز جدیدی شد
  • بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی به رژیم صهیونیستی
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • ایجاد مجتمع‌های زراعتی در افغانستان
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است